Brak dostępu do sieci
Re: Brak dostępu do sieci
KiA Support odpowiedzial, ze przekazal sprawe developerom z działu technicznego i po uzyskaniu odpowiedzi się skontaktują.
Dostałem taką samą odpowiedź. Czekamy.
U mnie Kia Connect w telefonie działa normalnie.
-
- model samochodu: Kia Sorento IV PHEV Prestige Line + dach (2022)
Kia Sorento IV PHEV Prestige Line + dach, 2022
była: Kia Optima 2.0 DOHC + automat, L + NAV, snow white pearl, 2018
była: Kia Optima 2.0 DOHC + automat, L + NAV, snow white pearl, 2018
U mnie naprawione i działa - po twardym resecie (dziurka koło pokrętła temperatury).
Potwierdzam. Działa. Dzięki.
Również działa po resecie. Dziękuję
Potwierdzam ... Reset pomógł ....
Po ok. tygodniu przyszła odpowiedź z KIA Support:
Z uwagi na problemy techniczne u operatora sieci komórkowej zanotowaliśmy problem z łącznością Kia Connect.
Aby przywrócić poprawne działanie usług prosimy o wykonanie „twardego resetu” stosując się do poniższych wskazówek:
• Zlokalizuj przycisk resetu systemu inforozrywki. W zależności od modelu może on znajdować się na panelu multifunkcjonalnym lub na ramce ekranu nawigacji.
• Wciśnij i przytrzymaj przycisk resetu przez min. 5 sek.
• Po zwolnieniu przycisku nastąpi restart systemu (ekran wyłączy się a następnie włączy się ekran powitalny z logo Kia)
• Po restarcie systemu łączność zostanie przywrócona.
Przyszła też odrębnym maile ankieta, żeby ocenić ich pracę. Jaką ocenę byście dali?
Z uwagi na problemy techniczne u operatora sieci komórkowej zanotowaliśmy problem z łącznością Kia Connect.
Aby przywrócić poprawne działanie usług prosimy o wykonanie „twardego resetu” stosując się do poniższych wskazówek:
• Zlokalizuj przycisk resetu systemu inforozrywki. W zależności od modelu może on znajdować się na panelu multifunkcjonalnym lub na ramce ekranu nawigacji.
• Wciśnij i przytrzymaj przycisk resetu przez min. 5 sek.
• Po zwolnieniu przycisku nastąpi restart systemu (ekran wyłączy się a następnie włączy się ekran powitalny z logo Kia)
• Po restarcie systemu łączność zostanie przywrócona.
Przyszła też odrębnym maile ankieta, żeby ocenić ich pracę. Jaką ocenę byście dali?

u mnie reset nie pomógł(nowe Sorento diesel), pomógł za to wyjazd za granicę, po powrocie znowu przestał Internet działać więc jak najbardziej wskazuje na problem z operatorem(Plus) sieci w Polsce.