Witam.
Mam taki problem ze sterowaniem z kierownicy radiem. Mianowice: czasami sterowanie nie działa w ogóle , czasami po chwili zacznie działać , często zanim zacznie normalnie działać to np. chcę rozgłośnić radio to uruchamia się wybieranie głosowe telefonu innym razem chcę wyciszyć radio ( mute) to radio się pogłośnia . Po jakimś czasie znowu może działać normalnie. Przyciski sterowania tempomatem działają normalnie.
Może ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać? Proszę o info.
sterowanie radiem z kierownicy
-
- model samochodu: Kia Sorento UM 2.0CRDI 4x4 Biznes Line
Re: sterowanie radiem z kierownicy
Może chociaż napiszesz , który model Sorento i jaki model radia bo wróżką nikt nie jest.
Sorento II 2010r 2,2 CRDi radio zwykłe bez navi. I tak w sumie nie ma to już większego znaczenia bo jestem przekonany że to nawaliła taśma-zwijak . Muszę tylko to rozebrać i sparwdzić czy jest uszkodzona czy poprostu nie łączy gdzieś przy gnieżdzie.
-
- model samochodu: KIA Sorento II (2011) 2.2 CRDi
FAP AWD 16V 197 cv
VIN: KNAKU814CB5130213
Potwierdzam, że utrata funkcji przycisków na kierownicy wynika z uszkodzonego zwijacza taśmy w kolumnie kierowniczej. Należy go wymienić.
Proces jest dość prosty do wykonania samodzielnie, ale koniecznie trzeba wcześniej odłączyć akumulator!
Proces jest dość prosty do wykonania samodzielnie, ale koniecznie trzeba wcześniej odłączyć akumulator!