Problem z rozmową przez zestaw głośnomówiący

W tym dziale poruszamy wszelkie sprawy związane z CB-radiem, sprzętem audio, telefonami, nawigacją.
BogdanK
model samochodu: Venga 1,6 L+BL / 2018

Problem z rozmową przez zestaw głośnomówiący

Post autor: BogdanK »

Mam problem z rozmową przez zestaw głośnomówiący Bluetooth w Venga 2018 r. Telefon z androidem bez problemu sparowałem z w/w zestawem (kontakty też się zapisały). W stacji mam sparowany tylko swój telefon. Problem polega na tym, że podczas rozmowy rozmówca słyszy mnie bardzo dobrze, natomiast ja go słyszę bardzo źle, tj. albo same końcówki słów, albo jego wypowiedzi są przerywane. Gdy przełączę na ekranie stacji na rozmowę przez telefon to jest OK, a przez zestaw w aucie praktycznie prawie nic nie słychać. Dzwoniłem do kilku osób (później oni oddzwaniali) i zawsze jest tak samo, oni mnie bardzo dobrze słyszą, a ja tylko końcówki słów. Głośniki w aucie dobrze działają, np. jak gra radio czy są podawane komendy nawigacji. W czasie tych w/w prób nie miałem telefonu podłączonego kablem (ale to chyba nie problem). Czy ktoś miał taki problem i go rozwiązał? Proszę o pomoc.
Obrazek
Awatar użytkownika
dzyszla
model samochodu: Ceed III (prod. 2023) 1.5 T-GDI (160KM) M + SMT / 7DCT
Wcześniej:
Ceed III (prod. 2019) 1.4 T-GDI (140KM) M / MT
Kontakt:

Re: Problem z rozmową przez zestaw głośnomówiący

Post autor: dzyszla »

Sprawdziłbym z innym telefonem dla pewności.
Dżyszla
BogdanK
model samochodu: Venga 1,6 L+BL / 2018

Post autor: BogdanK »

Sprawdziłem inne telefony z Androidem 12 i nie ma żadnego problemu, wszystko jest OK. Ale mój Redmi 12 ma Android 13 i opisany problem nadal występuje. W necie czytałem wpisy dot. Hyundaia ix20 i też był problem z Androidem 13 :o
"Dla żartu" sprawdziłem swoją starą małą (16-letnią) Nokie C5-00 i po sparowaniu jest OK :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
dzyszla
model samochodu: Ceed III (prod. 2023) 1.5 T-GDI (160KM) M + SMT / 7DCT
Wcześniej:
Ceed III (prod. 2019) 1.4 T-GDI (140KM) M / MT
Kontakt:

Post autor: dzyszla »

Czyli by wyglądało, że oprogramowanie średnio z A13 gada. Zgłosiłbym do centrali, może poprawią.
Dżyszla
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt Audio, CB-radio, GPS, GSM”